top of page

Mikä tekee Speaklystä niin erityisen?

Updated: Nov 4, 2020Speakly on ainutlaatuinen sovellus kielenoppimisen maailmassa, sillä se käyttää hyväkseen ainutlaatuista metodia, joka on kahden kielitieteilijän ja Speaklyn perustajajäsenen – Ott Ojametsin ja Ingel Keskpaikan – kehittelemä.


Ott ja Ingel puhuvat kumpikin 7 ja 8 kieltä, ja he alkoivat työskennellä Speaklyn parissa vuonna 2018 yhdessä lahjakkaiden verkkomuotoilijoiden ja kieliasiantuntijoiden kanssa.


Mutta koko Speaklyn lähestymistapa kieltenoppimiseen on paljon vanhempi, ja se perustuu oikeastaan täysin alkuperäiseen oppismismetodiin, jonka Ott julkisti jo vuonna 2012. Lukeaksesi enemmän Speaklyn tarinasta ja kaiken alusta, tutustu tähän postaukseen.


Miten tämä ainutlaatuinen Speakly-metodi sitten toimii?


Metodi on itseasiassa varsin yksinkertainen, sillä koko Speakly-metodi kiteytyy yhteen todella yksinkertaiseen periaatteeseen – opiskellaksesi nopeammin ja saavuttaaksesi nopeammin tuloksia, sinun on opiskeltava kaikista oleellisimpia asioita niiden tärkeysjärjestyksen mukaan.


Kuulostaa loogiselta, eikö niin? 👌


Anna kun annamme sinulle esimerkin. Kuvittele, että keräisimme kaikki ihmisten käymät keskustelut Pariisissa viimeisten 10 vuoden ajalta, syöttäisimme kaiken tämän tiedon tietokoneelle, ja pyytäisimme konetta analysoimaan, mitkä sanat ja lauseet ovat ranskan kielessä kaikista oleellisimpia perustuen ranskalaisten päivittäisessä elämässään käymiin keskusteluihin.


Tämän listan kokoamisen jälkeen tietäisimme tarkalleen, mitä opiskella kehittääksemme kielitaitojamme paljon tavanomaista nopeammin. Ja voisimme olla varmoja siitä, että jokainen opiskelemamme sana kehittää optimaalisesti puhetaitojamme. 😉


5 vuotta tutkimustyötä


Niin juuri olemme tehneet Speaklyssä – mutta sen lisäksi, että olemme analysoineet miljoonia bittejä dataa, olemme myös analysoineet 5 vuoden aikana yli 3 500 henkilön puhetapaa ja keskusteluja.


Tämän tuloksena meillä on valtavasti arvokasta tietoa ja huomioita, minkä ansiosta olemme päässeet pisteeseen, jossa voimme käytännössä vakuuttaa, että jos alat opiskella Speaklyssä sinulle täysin uutta kieltä, tulet puhumaan varsin hyvin jo muutamassa kuukaudessa – keskimäärin 3,5 kuukaudessa, jos tarkkoja ollaan. Ja kaikki tämä on tulosta kovasta tieteellisestä työstä.


Kuinka voimme olla niin varmoja siitä, mitkä sanat ja lauseet ovat oikeasti hyödyllisiä? 😎


Kiteyttääksemme vastauksen mahdollisimman helposti, pystyimme vuosien tutkimustyön jälkeen toteamaan, että oppimalla kielen 4 000 oleellisinta sanaa on yleensä mahdollista pärjätä melkeinpä missä tahansa tosielämässä eteen tulevassa keskustelutilanteessa.


Muutamme tapaa oppia kieliäTämä saattaa vaikuttaa sinusta oudolta, sillä mitä suurimmalla todennäköisyydellä vieraan kielen oppiminen on aina vaikuttanut sinusta joltain todella suurelta asialta, mikä vaatii vuosien opiskelua. Mutta jos tutustumme tieteelliseen tietoon, todellisuus on varsin päinvastainen.


Tutkimustuloksemme ovat varsin järisyttäviä:


  • Kun osaat vieraan kielen 300 tärkeintä sanaa, tunnet itseasiassa 42 % minkä tahansa arkielämän keskustelun sanastosta.

  • Kun tunnet 1 200 sanaa, niin tämä sama prosenttiosuus nousee 72 %:iin.

  • Ja opittuasi 4 000 kielen tärkeintä sanaa sinulla on tarvittava sanasto käytössäsi käytännössä mitä tahansa tilannetta varten. 🚀


Et tarvitse kieltä puhuaksesi niin suurta sanavarastoa kuin luulet


Kun kieltä tutkaillaan tästä näkökulmasta, niin huomaat että oppiminen ei ole niin vaikeaa ja uuden kielen oppimisen ei tarvitse viedä vuosia.


“Mutta entä kaikki muut sanat?” saatat kysyä. Vastaus on yksinkertainen – jos osaat jo 4 000 kielen tärkeintä sanaa, niin uuden sanaston oppiminen tulee tapahtumaan kaikista tehokkaimmin keskustelujen ja kontekstin kautta. Lukeaksesi enemmän siitä, miksi Speakly opettaa sinulle vain 4 000 kielen tärkeintä sanaa, tutustu tähän blogipostaukseen.


Kaikki tämä eroaa suuresti perinteisisistä kielenoppimistavoista ja muista kielisovelluksista, jotka opettavat sanoja aiheittain, mikä tarkoittaa hitaampaa kehitystä.


Joten Speaklyn perusideana on oppia kaikista oleellisimmat sanat ja lauseet ensin niiden tärkeysjärjestyksessä. Mutta se ei ole ainoa asia, mikä tekee Speaklystä erityisen.☝️


Kielen opiskelu holistisesti


Tämän lisäksi Speakly opettaa sinulle kielen holistisesti – aivan kuten opimme äidinkielemme – kontekstin avulla ja luonnollisesti. Tästä syystä tulet hyvin nopeasti, aivan opintojesi alusta asti, huomaamaan Speaklyn opettavan sinulle kaikkia kielen osia – sanoja, kirjoitusta, ymmärrystä, puhumista – samanaikaisesti.


Oppimismatkaa ohjaavat Speaklyn algoritmit, jotka tarkastelevat toimiasi samalla kun opiskelet, ja muovaavat opiskeluprosessia tavalla, joka sopii oppimistyyliisi ja muistiisi.


Yhteenveto


Speakly on kielenoppimisen maailmassa ainutlaatuinen, sillä se hyödyntää tieteeseen perustuvaa ainutlaatuista metodia. Se on kuin kilenoppimisen 80/20-sääntö ja sen ansiosta voit olla varma siitä, että et opiskele mitään epäolennaista, ja kaikki opiskeluun investoimasi aika tuottaa oikeasti tuloksia.🤘
143 views0 comments

コメント


bottom of page