top of page

Mikä on tarina Speaklyn takana?Speaklyn perusti alun perin vuonna 2018 kaksi kielitieteilijää ja polyglottia, Ott ja Ingel, mutta heidän tarinaansa liittyy paljon muutakin ennen Speaklyä, mistä haluaisimme kertoa sinulle.


Speaklyn tarina alkoi yli 12 vuotta sitten, kun toinen perustajajäsenemme Ott Ojamets päätti löytää kielenoppimisen salaisuuden keksiäkseen tavan oppia kieliä nopeammin, mihin olemme tottuneet kouluissa ja perinteisiä keinoja hyödyntäen.Alkutarina


Vuosien tutkimustyön, opettamisen, opiskelun ja monien eri kielten kääntämisen jälkeen vuonna 2012 Ott julkaisi oman kielenoppimismetodinsa nimeltään “LIVE-metodi”.


Se yhdistää kaiken tähän asti kerätyn tutkimustiedon innovatiivisesta kieltenoppimisesta ja antaa kaikki tarvittavat työvälineet kielten oppimiseksi vain kuukausissa. Tämä on ainutlaatuisen metodin ansiota, joka käyttää perustanaan tilastoanalyysiä.


Tutoribisneksen pyörittäminen


Metodin julkaisemisen jälkeen Ott alkoi pyörittämään kielitutotointia tarjoavaa yritystä, joka käytti hänen metodinsa ajatuksia ja käytäntöjä tarjotessaan tutoroituja kielikursseja yrityksille ja yksityisille opiskelijoille eri maissa.


Näiden 3,5 vuoden aikana, kun hän pyöritti tutorointiyritystään, hän tapasi Ingelin, joka oli itseasiassa yksi tiimin kielitutoreista, ja joka sai aina asiakkailtaan parasta mahdollista palautetta, mikä teki hänestä koko tiimin parhaan tutorin.


Joten valitessaan parasta toista perustajäsentä aloittamaan Speakly-taipaleen kanssaan Ingel oli täydellinen henkilö valtavan kielitaitonsa – hän puhuu itseasiassa vielä enemmän kieliä kuin Ott – ja käännös- sekä opetuskokemuksensa vuoksi.


Vuosia tutkimustyötä


Koko matka aina Speaklyn syntyyn asti oli hyvin luonnollinen Otille ja Ingelille – aluksi LIVE-metodin luominen, vuosien tutorointifirman pyöritys ja sitten valmius luoda jotain erityistä – kieltenoppimissovellus, joka soveltaisi käytännössä kaiken Ingelin ja Otin tietotaidon ja vuosien tutkimustyön.


On mielenkiintoista tietää, että näiden tutorointifirman 3,5 vuoden aikana he ja heidän tiiminsä analysoivat tuhansia opiskelijoita – heidän puhetapaansa, päivittäisiä keskustelujaan jne. Kaikki tämä tutkimus muodostaa nykyään suurilta osin Speaklyn perustan.


No shortcuts


Kuten sanotaan: “Ihmiset yliarvioivat, mitä voidaan saavuttaa vuodessa ja aliarvioivat sen, mitä on mahdollista saavuttaa 5 vuodessa”. Ja niin todellakin – Speaklyn tapauksessa koko prosessi aina sovelluksen valmistumiseen asti vaati vuosikymmenen työtä, mikä varmaankin on, miksi yksi Otin lempilainauksista on: ”Ihmiset yliarvioivat, mitä voidaan rakentaa vuodessa ja aliarvioivat, mitä voidaan rakentaa viidessä vuodessa.”


Tänä päivänä Speaklyn tiimi on sekoitus lahjakkaita tuotekehittäjiä, inspiroivia kieliasiantuntijoita ja yhteistyöyrityksiä, jotka ovat auttaneet tekemään Speaklystä mahdollisimman tehokkaan, jotta saisit sen avulla kestävän kielitaidon.
23 views0 comments

Comments


bottom of page