top of page

Kuidas Speakly alguse sai?

Updated: Jan 28, 2021



Speakly asutasid 2018 aastal kaks keeleteadlast ja polüglotti Ott Ojamets ja Ingel Keskpaik - kuid Speakly loomise lugu on tegelikkuses palju pikem ja ulatub tagasi aastasse 2012.


Speakly lugu sai alguses 2012 kui Speakly kaasasutaja Ott Ojamets otsustas lahti muukida keeleõppe saladused ja uurida välja, kuidas tõeliselt kiirelt võõrkeeli õppida.



Alguslugu


Pärast aastaid õpetamist, uurimistööd ja tõlketööd (ta on tõlkinud kümmekond raamatut erinevatest keeltest) avaldas Ott 2012 aastal enda loodud keeleõppe meetodi, mille nimeks sai "LIVE-metodoloogia".


See uudne meetod toob endasse kokku parima innovatiivsest keeleõppest ja annab õppijale kõik vajaliku selleks, et vaid paari kuuga uues võõrkeeles suhtlema hakata. Seda kõike tänu Oti loodud spetsiaalsele lähenemisele, mis baseerub statistilisele analüüsile.


Esimene ettevõtmine


Pärast oma metodoloogia avaldamist hakkas Ott juhtima keeleõppeifirmat, mis kasutas LIVE-metodoloogia ideid ja lähenemisi ning pakkus individuaalset juhendatud keeleõpet nii eraõppijatele kui ka ettevõtetele paljudes riikides.

Sel ajal kohtus Ott ka teise Speakly kaasasutaja Ingliga, kes oli tema meeskonna parim juhendaja ning kes räägib veel rohkem keeli kui Ott seda teeb. Samuti on Inglil pikaajaline kogemus tõlkimise ja õpetamise alal.


Aastatepikkused uuringud


Kogu teekond LIVE-metodoloogia avaldamisest, keeleõppe firma juhtimisest kuni Speakly loomiseni võttis aega palju aastaid. Kogu see protsess oli vajalik selleks, et võtta aastatepikkune kogemus ja panna see kõik ühte tervikusse, milleks on Speakly programm tänasel päeval.

Sinu jaoks võib olla põnev teada, et kogu selle 3.5 aasta jooksul kui Ott ja Ingel seda keelekursuste firmat juhtisid, analüüsisid nad tuhandete õppijate õppeprotsesse, kõnemustreid, rääkimisviise ning maneere, selleks, et kasutada kogu seda teadmist Speakly loomiseks. See kõik on tänasel päeval ka suur osa Speakly vundamendist, mis programmi eriliseks teeb.


Põnev teekond


Nagu öeldakse: "Inimesed ülehindavad, mida saab ehitada aastaga ning alahindavad, mida saab ehitada viie aastaga." Tõepoolest - jõudmaks sinna, kus Seakly asub täna, on läinud rohkem kui 10 aastat.


Tänaseks on Speakly meeskonnas andekad arendajad, inspireerivad keeleõppe eksperdid ning partnerid, kes on aidanud teha Speakly programmi selliseks nagu Ott ja Ingel seda alati ette on kujutanud.




407 views0 comments
bottom of page