top of page

Paras tapa opiskella kieliä keskitason opiskelijana
Tapa, jolla sinun tulisi opiskella kieltä, riippuu paljon tämänhetkisestä kielitasostasi. Tässä postauksessa kerromme sinulle parhaasta tavasta opiskella kieliä, jos olet keskitason opiskelija.


Suosituksemme perustuvat vuosien tutkimustyöhön oikeiden opiskelijoiden parissa, jotka saavuttavat mahtavia tuloksia Speakly-sovelluksella. Seuraa menestyneimpien opiskelijoidemme esimerkkiä, niin sinäkin voit oppia uuden kielen vain parissa kuukaudessa! ☝️


Kielen käyttäminen on ensiarvoisen tärkeää


Keskitason opiskelijana tavoitteenasi tulisi olla käyttää kieltä niin paljon kuin mahdollista — soveltaaksesi kaikkea oppimaasi käytännössä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi sinun on kiinnitettävä huomiota kolmeen tärkeään asiaan.


Keskitason opiskelijan kannalta on ensiarvoisen tärkeää:

  • Uusien sanojen päivittäisen opiskelun vähentäminen.

  • Itsensä ympäröiminen yhä tiiviimmin opiskellulla kielellä.

  • Kielioppiin tutustuminen.


Puhutaanpa näistä jokaisesta hieman erikseen, jotta ymmärrät, miksi sinun pitäisi tehdä juuri näitä asioita eikä mitään muuta.


Uusien sanojen päivittäisen opiskelun vähentäminenVuosien tutkimustyömme pohjalta olemme todenneet, että useimmat ihmiset uskovat, että kehittääkseen kielitaitoaan heidän on opittava yhä enemmän uusia sanoja. He siis ajattelevat: “Mitä enemmän sanoja osaan, sitä paremmin puhun kieltä.” Niinpä monet kielitaitonsa kehittämiseen tähtäävät ostavat kielen oppikirjan alkaen lukea ja kääntää sitä. ☝️


Ja vaikka tämä saattaa tuntua loogiselta, suoraan sanottuna asia ei ole sinne päinkään. Tällainen toiminta itseasiassa hidastaa oppimistasi. 🚀


Mutta miksi? Vastaus on hyvin yksinkertainen ja liittyy siihen, kuinka montaa sanaa ja lausetta oikeasti tarvitsemme selviytyäksemme päivittäisessä elämässämme.


Tiedät varmaankin jo tähän mennessä, että Speakly opettaa sinulle sanoja ja lauseita perustuen niiden oleellisuutteen tosielämän keskusteluissa (voit lukea lisää metodistamme tästä postauksesta).


Tutkimuksiemme perusteella tiedämme 300 vieraan kielen tärkeimmän sanan tuntemisen antavan valmiuden pärjätä 42 %:ssa kaikista tosielämän keskusteluista.


Kun tunnet 1 200 sanaa, tämä osuus on jo 70 %. Ja kun olet oppinut 4 000 kielen tärkeintä sanaa, sinulla on jo riittävä sanavarasto puhua kieltä sujuvasti. Tämä tarkoittaa sitä, että pärjäät melkein missä tahansa tosielämän tilanteessa. 😊


Joten, ihmeellistä kyllä, useimpien keskitason opiskelijoiden, jotka haluavat parantaa kielitaitoaan, ei tarvitse oppia mitään uutta — heidän on vahvistettava ja hyödynnettävä jo osaamiaan asioita sekä varmistettava, että he tuntevat tilastollisesti oleellisimmat sanat ja lauseet (mikä on Speaklyn erikoisalaa). Joten älä tuhlaa aikaa uusien monimutkaisempien asioiden opiskeluun, vaan keskity perusteisiin!


Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi Speakly suosittelee sinua, keskitason opiskelijana, keskittymään enemmän muihin harjoituksiin (esimerkiksi kuunteluharjoituksiin, LIVE-tilanteisiin, sanaston kertaukseen jne.), kuin liian monen uuden sanan pänttäämiseen päivässä.


💥 Yhteenveto: Keskitason opiskelijan on parasta asettaa tavoitteeksi viiden (tai maksimissaan kymmenen) uuden sanan opiskelu päivässä. Pitäydy tässä päivittäisessä tavoitteessa ja käytä suurin osa ajastasi muihin harjoitteisiin, kuten kuunteluharjoituksiin. 💥Ympäröi itsesi kielellä yhä tiiviimminPäivittäinen kuuntelu on ensisijaisen tärkeää kaiken tasoisille kielen opiskelijoille: kielen kuuntelu on tärkeää, vaikka et ymmärtäisi sanaakaan. Se on vielä tärkeämpää keskitasoisille, jotka ovat päässeet jo hyvään alkuun, mutta joiden on alettava käyttämään kieltä.


Tämä saattaa olla sinusta yllättävää, mutta tutkimuksemme osoittavat, että suurin osa keskitason opiskelijoista itseasiassa tuntee jo suurimman osan sanastosta, joka tarvitaan kielen puhumiseen ilman suurempia ongelmia, mutta he eivät kuitenkaan ole tarpeeksi itsevarmoja löytääkseen oikeat sanat. Tämä taas saa heidät ajattelemaan, että heidän on osattava vieläkin ENEMMÄNsanoja — ehkä nämä uudet sanat ratkaisevat heidän ongelmansa. 😉


Tästä syntyy loputon noidankehä; ainoa tapa lopettaa se on ymmärtää, että käyttääksesi kieltä melkein missä tahansa tilanteessa tarvitset vain murto-osan niistä asioista, joita kuvittelet tarvitsevasi (muista tämä: 1 200 oleellisinta sanaa = 72 % kaikista tosielämän tilanteista).


Joten mitä tekemistä kaikella tällä on päivittäisen kuuntelun kanssa? Speaklyn kuunteluharjoituksista tekee erityisiä se, että ne sisältävät kielen tilastollisesti oleellisimpia sanoja ja lauseita auttaakseen sinua juurruttamaan kielen paremmin mieleesi. Tämän ansiosta ne kehittävät valtavasti kuuntelu- ja puhetaitoasi.


Lukeaksesi lisää siitä, miten ja milloin sinun tulisi suorittaa päivittäinen kuuntelu, tutustu tähän postaukseen.


Kyllä, tutkimuksien mukaan Speaklyn harjoituksien päivittäinen kuuntelu kehittää puhetaitojasi, minkä takia päivittäinen kuuntelu on kaikista tärkeintä keskitason opiskelijoille. 🚀


💥Yhteenveto: Päivittäinen kuuntelu on sinulle keskitason opiskelijana kaikista tärkeintä. Joten älä jätä sitä väliin — ja pidä mielessä, että saat parhaat tulokset kuuntelemalla yhtä ja samaa Speaklyn harjoitusta viitenä tai seitsemänä peräkkäisenä päivänä. 💥Tutustu kielioppiinNyt kun olet saavuttanut keskitason, on hyvä aika tutustua hieman tarkemmin kielioppiin. Kuten jo varmaankin tiedät, emme suosittele aloittelijoita keskittymään kielioppiin, jotta he eivät menettäisi motivaatiotaan ja keskittyisivät vahvan pohjan rakentamiseen kielelle.


Mutta on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että sinun ei tarvitse osata KOKO kielioppia ulkoa. Sanojen ja lauseiden osalta opettele myös vain tilastollisesti kaikista tärkeimmät eli ne, joita oikeasti tarvitset. Kielioppi sisältää myös usein paljon höttöä, joka voi olla ihan mukava tietää, mutta ei ole oikeasti hyödyllistä. 😉


Muuten: Osaan taivuttaa ranskalaisia verbejä aikamuodossa, jota käytettiin viimeksi 1100-luvulla. Kuulostaako tämä järkevältä asialta oppia? Ja kyllä…tämä naurettava verbimuoto löytyy usein ranskan kielen…joten ymmärrät varmaan, mitä tarkoitan 🤯


Kysymys siis kuuluu: Mitä kielen kielioppisäännöistä sitten pitäisi oikein opiskella? Vastaus on yksinkertainen! Olemme tehneet työn puolestasi, joten löydät Speaklyn kielioppisivulta vain tarvitsemasi kieliopin. Joten keitä itsellesi kuppi kuumaa kahvia ja ryhdy toimeen.


On hyvä pitää mielessä, että sinun on parasta keskittyä enimmäkseen verbien taivutusluokkien opiskeluun. Verbit ovat jokaisen lauseen tärkein osa — ne useimmiten antavat lauseelle sen merkityksen. Joten olisi hienoa, jos tuntisit suhteellisen hyvin kaikki kielen tärkeimmät verbimuodot. ☝️


💥Yhteenveto: Koska olet nyt keskitason opiskelija, on aika tutustua kielioppiin. Mutta opettele vain kielioppi, jota oikeasti tarvitset. Älä kuitenkaan valitse mitä tahansa kielioppikirjaa — niissä on liikaa turhaa tietoa. Mene vain Speaklyn kielioppiosioon, josta löydät kaiken tarvitsemasi ilman turhaa höttöä. 💥


Bonusvinkki: Keskity uuden oppimisen sijaan kertaamiseenKuten jo yllä mainitsin, sinulle on keskitason opiskelijana huiman paljon tärkeämpää kerrata jo oppimiasi sanoja uusien sanojen pänttäämisen sijaan.Varaa joka toinen päivä (tai joka päivä, jos siltä tuntuu) aikaa kymmenestä kahteenkymmenen aiemmin opiskelemasi lauseen kertaukselle, jotta varmasti osaat käyttää niitä.


Kerratessasi lauseita on hyvä testata, osaatko sanoa lauseen eri aikamuodoissa ja lausetyypeissä (esim. myöntö-, kielto-, ja kysymyslause). Tällainen aivojumppa auttaa sinua käyttämään lauseita tosielämän tilanteissa paljon tehokkaammin.

139 views0 comments

Comments


bottom of page