top of page

Paras tapa opiskella kieliä aloittelijana
Tapa, jolla sinun tulisi opiskella kieltä, riippuu paljon tämänhetkisestä kielitasostasi. Tässä postauksessa kerromme sinulle parhaasta tavasta opiskella kieliä, jos olet vasta-alkaja.


Suosituksemme perustuvat vuosien tutkimustyöhön oikeiden opiskelijoiden parissa, jotka saavuttivat parhaat tulokset Speakly-sovelluksella. Seuraa menestyneimpien opiskelijoidemme esimerkkiä, niin sinäkin voit oppia uuden kielen vain parissa kuukaudessa! ☝️


Vahva perusta on kaikki kaikessa


Aloittelijana tavoitteesi on rakentaa vahva perusta opiskelemallesi kielelle. On muutamia välttämättömiä kieltenopiskelun perusasioita, jotka sinun on sisällytettävä päivittäiseen rutiiniisi.


Nämä aloittelijoiden kannalta elintärkeät asiat ovat:

  • Vain kaikista oleellisimpien sanojen opiskelu (ensiarvoisen tärkeää).

  • Kielikylvyn luominen päivittäisen kuuntelun avulla.

  • Opiskeltujen asioiden kertaaminen.

  • Kieliopin analysoimisen välttely aloittelijana.


Puhutaanpa näistä jokaisesta hieman erikseen, jotta ymmärrät, miksi sinun pitäisi tehdä juuri näitä asioita eikä mitään muuta.


Opiskele kaikista oleellisinta sanastoaSpeakly on ainoa kielisovellus, joka opettaa sinulle kielen kaikista oleellisimmat sanat niiden tärkeysjärjestyksessä tosielämän keskusteluissa. Tämä saattaa kuulostaa vaikealta, mutta asia on oikeastaan hyvin yksinkertainen: Speakly opettaa sinulle ihmisten todella käyttämät sanat, eikä tuhlaa aikaa sellaisten sanojen opettamiseen, joista ei ole sinulle juurikaan hyötyä. 👇


Jos haluat tutustua metodiimme syvällisemmin, tutustu tähän postaukseen.


Saatat yllättyä siitä, että kielen 300 hyödyllisimmän sanan (Speaklyssä) opiskelu antaa sinulle valmiuden pärjätä 42 %:ssa kaikista tosielämän keskusteluista. Kehität kielitaitoasi siis PALJON. Varsinkin alussa on tärkeää opiskella joka päivä viidestä kymmeneen uutta sanaa, jotta teet opiskelusta tavan ja varmistat, että menestyt opinnoissasi. 🚀


Jos haluat tietää lisää siitä, miksi sinun tulisi opiskella vain viidestä kymmeneen sanaa päivässä tehdäksesi opiskelusta tavan — varsinkin ollessasi aloittelija —tutustu tähän postaukseen.


💥Yhteenveto: Tee päivittäisen sanatavoitteesi saavuttamisesta prioriteetti, vaikka opiskelisitkin vain viisi uutta sanaa päivässä. 💥


Luo itsellesi kielikylpy päivittäisellä kuuntelullaTutkimuksen tulokset ovat selkeitä: kehittääksesi kielitaitoasi nopeasti sinun on tehtävä päivittäisestä kuuntelusta tapa — muuten tulosta ei tule! Joten on ensiarvoisen tärkeää, että varaat päivittäin viidestä kymmeneen minuuttia yhdelle Speaklyn kuunteluharjoituksista.


Ei haittaa, vaikka et ymmärtäisikään kuuntelemaasi harjoitusta. Ihan oikeasti! Aloita vain kielen kuuntelu ensimmäisestä päivästä lähtien — nauti sen soinnista — niin alat ymmärtämään kieltä yhä enemmän ja enemmän.


Syy päivittäisen kuuntelun tärkeyteen on oikeastaan hyvin yksinkertainen. Jos et luo ympäristöä, joka jäljittelee tarvetta vieraan kielen puhumiseen, mielesi ja muistisi eivät kiinnostu tekemään yhteistyötä kanssasi kielitaitosi kehittämiseksi.


Jos haluat lukea lisää siitä, miten päivittäinen kuuntelu toimii, ja miksi se on salaisuus kielen onnistuneeseen oppimiseen, tutustu tähän postaukseen.


💥Yhteenveto: Jos et tee päivittäisiä kuunteluharjoituksiasi, kielitaitosi ei tule kehittymään kovin nopeasti. Tästä syystä sinun tulisi kuunnella kieltä ensimmäisestä opiskelupäivästä lähtien. Tee Speaklyn harjoitusten kuuntelusta tapa ajaessasi, kävellessäsi tai treenatessasi.💥Kertaa oppimaasiKoska tulet opiskelemaan päivittäin viidestä kymmeneen uutta sanaa, muistillasi riittää paljon töitä. Tästä syystä sinun olisi hyvä muistaa kerrata opiskelemiasi sanoja ja lauseita joka toinen päivä painaaksesi ne mieleesi. 😉


Speakly ei opeta sinulle vain yksittäisiä sanoja — se opettaa sinulle sanoja ja lauseita, joita voit soveltaa heti käytäntöön päivittäisessä elämässäsi. Opettelethan siis niin monta kokonaista lausetta kuin mahdollista.


Mutta älä kuitenkaan murehdi liikaa tiukan kertausaikataulun noudattamisesta — voit luottaa Speaklyn apuun matkan varrella. Speaklyn algoritmi myös pitää huolen siitä, että kertaat sinulle vaikeita sanoja muita useammin. Mutta mene siitä huolimatta nyt Speaklyn kertausosioon ja kertaa kymmenen tai kaksikymmentä hyödyllistä sanontaa ja lausetta. 🚀


💥Yhteenveto: Vaikka sanojen kertaus ei ole ehkä aivan niin tärkeää kuin päivittäisen tavoitteesi saavuttaminen ja kuunteluharjoitusten tekeminen, yritä kerrata kymmenestä kahteenkymmentä sanaa joka toinen päivä. Niin näet, kuinka olet kehittynyt! 💥


Vältä aloittelijana kieliopin analysointiaLuulet varmaankin, että kirjoitin yllä olevan otsikon väärin. Mitä tarkoitan kieliopin välttelyllä? Kielioppi on, kaiken kaikkiaan, todella tärkeä osa kieltä.


Kyllä, näin on. Mutta olemme vuosien tutkimustyöstämme oppineet, että ihmiset, jotka eivät lannista itseään kieliopin monimutkaisuuksilla heti opintojensa alussa tulevat olemaan kauttaaltaan motivoituneempia ja johdonmukaisia, ja niinpä he saavuttavat parempia tuloksia.


Tämä saattaa olla sinusta yllättävää, mutta se on itseasiassa hyvin loogista. Voimme todeta tutkimuksien perusteella, että ihmiset, jotka ajattelevat kielen olevan vaikea oppia eivät saavuta läheskään niin hyviä tuloksia kuin he, jotka tuntevat edistyvänsä — eikä niin edes ole! Niin, kielioppi voi tuntua niin monimutkaiselta ja lannistavalta, että ihmiset ajattelevat kaiken sen oppimisen olevan toivotonta; he alkavat tuntea painetta puhua ”täydellisesti”.


Tässä postauksessa kerron, miten täydellisyyden tavoittelu estää sinua saavuttamasta mahtavia tuloksia — se tekee enemmän hallaa kuin luulet.


💥Yhteenveto: Vaikka ajatus onkin vastoin kaikkea koulussa oppimaamme, älä perehdy kieliopin monimutkaisuuksiin ennen kuin olet keskitason kielenopiskelija. Anna itsellesi aikaa rakentaa kielelle ensin tukeva perusta; muuten menetät motivaatiosi. 💥

81 views1 comment

1 Comment


Fidan Mäkelä
Fidan Mäkelä
May 31, 2023

Haluaisin jakaa oman kokemukseni ja todeta, että yksi tehokas tapa oppia kieliä aloittelijana on osallistua kielikurssille tai -ryhmään. Näissä ryhmissä saa mahdollisuuden harjoitella kieltä muiden kanssa, saada opastusta kokeneilta opettajilta ja luoda keskusteluympäristön, jossa voi rohkeasti kokeilla uusia kielen taitoja. Lisäksi kannattaa hyödyntää myös digitaalisia oppimissovelluksia, kuten Speakly, jotka tarjoavat monipuolisia harjoituksia, sanastoa ja ääntämisen harjoittelua. Näiden yhdistelmä auttaa luomaan vahvan perustan kielen oppimiselle ja innostaa jatkamaan opiskelua.

https://www.iwginstituutti.fi/kielikoulutus

Like
bottom of page