top of page

Es jautāju 3 poliglotiem, kā ātri apgūt svešvalodas




Lielākā daļa no mums savas svešvalodu prasmes iegūst no skolu sistēmas, kas, maigi izsakoties, ir apšaubāma attiecībā uz mācību metožu efektivitāti.


Ja seko līdzi mūsu aktivitātēm, droši vien jau zini, ka mēs cenšamies sniegt labākos padomus, kā apgūt svešvalodas ātrāk nekā jebkad agrāk. Vislabāk ir vaicāt padomus īstiem poliglotiem, kuri saprot valodu apguves noslēpumus un zina, kā vislabāk pievērsties mācībām.


Šajā rakstā mēs apkopojām praktiskus padomus no trim YouTube populāriem poliglotiem par to, kā ātrāk apgūt valodas. Ceram, ka tev tie būs ļoti noderīgi!



1. padoms: ikdienas klausīšanās ir prioritāte


Tālāk esošajā videoklipā mēs ar poligloti Lauru Mališevsku pārrunājam, cik ļoti efektīvai valodu apguvei ir svarīga ikdienas klausīšanās jau no pirmās mācību dienas.



Lauras Youtube kanālu var apskatīt šeit.



2. padoms: mācies tikai to, kas ir nepieciešams


Nākamajā videoklipā kopā ar Lindiju Botesu mēs runājam par to, cik svarīgi ir izvairīties no nevajadzīgiem elementiem valodas apguves sākumposmā. Galvenā uzmanība jāpievērš tikai svarīgākajam mērķa valodas vārdu krājumam un jāiedziļinās valodā, izmantojot katram līmenim pielāgotus materiālus. Šie ir galvenie soļi, lai ātrāk apgūtu labas runas prasmes.



Lindijas YouTube kanālu var apskatīt šeit.


3. padoms: radi svešvalodas vidi


Nākamajā videoklipā ar poliglotu Big Bong mēs runājam par svešvalodas vides veidošanas nozīmi ikdienas dzīvē. Viens no labākajiem un vienkāršākajiem veidiem, kā to izdarīt, ir sekot vairākiem YouTube kanāliem, kuru saturs ir attiecīgajā mērķa valodā.



Bonga YouTube kanālu var apskatīt šeit.










39 views0 comments
bottom of page